• Az idei év harmadik legnagyobb első hétvégés bevételét termelte az Aladdin
  • Kritikánkat itt olvashatjátok
  • Továbbra is tarol a John Wick 3. és a Bosszúállók: Végjáték

Hosszú hétvége van épp Amerikában, ami az elsőhétvégés filmek esetében kivételes lehetőség a bevételek növelésére. Ezzel a lehetőséggel pedig maradéktalanul élni látszik az Aladdin. Az eleinte – Will Smith kékes kinézete miatt – sokat kárhoztatott opusz Guy Ritchie karrierjében rég nem látott nagy sikert jelent, a kritikusok és a közönség egyaránt el van ájulva a látottaktól és szerintünk is minden idők legjobb Disney-remake-jéről van szó (kritikánkat itt olvashatjátok).

aladdin-filmkritika-1.jpg

Guy Ritchie rendezése 207 millió dollárt gyűjtött eddig világszerte (ebből 86-ot csak a tengerentúlon), aminél idén pusztán a Bosszúállók: Végjáték és a Marvel Kapitány teljesített jobban első hétvégéjén. A hétvégén két másik blockbusternek sikerült még jelentősen növelnie a bevételeit: a nézettségi dobogó második fokán a szintén agyondicsért John Wick: 3. felvonás - Parabellum áll, míg a harmadik helyet a már eddig is gigabevételt termelő Végjáték szerezte meg.

Guy Ritchie egyébként már új filmeken dolgozik: hamarosan visszatér kedvenc műfajához és jövő januárban egy gengsztermozival rukkol elő, 2021. decemberében pedig bemutatják a Sherlock Holmes régóta várt harmadik epizódját, ami szintén az ő rendezői irányításával készül.