Ugyan nem szokásunk mindenféle internetes reklámjátékokról hírt adnunk, de a Skyfall című 007-es akciófilm népszerűsítése végett létrehozott böngészős tesztjáték mindenképpen megér egy misét. A Hide&Seek nevű angol csapat (akik mellesleg több igen érdekes kísérleti játékkal előálltak már) fellőtt egy weboldalt, ami nem más, mint egy interaktív teszt, ami azt méri, hogy a kitöltő alkalmas lenne-e arra, hogy az MI6-nek dolgozzon. Noha az eredményt elméletileg nem kell komolyan venni, tény és való, igen alapos vizsgáról van szó, amin e sorok írója eddig minden alkalommal megbukott.

Tulajdonképpen egy szöveges kalandjátékot kapunk, mely röviden felvázolt helyzetek folyamán követel azonnali és tökéletes hatékonyságú lépéseket -- ezeket angolul kell begépelnünk, miközben használhatjuk a felszerelésünket, az ösztöneinket, és persze a Bond-filmekből tanult trükköket. Mindenkinek érdemes lehet kipróbálni a játékot, de vigyázat, magabiztos angol nyelvtudás nélkül semmi értelme kattintani!

S ha már James Bond, a múlt héten jelent meg a 007 Legends című antológia-FPS, melyet adatlapunkon és képeinken is megcsodálhattok.