Nem titok, hogy távol-keleti barátaink előszeretettel másolják le a nyugati világ híres portékait, legyen szó akár cipőkről vagy egy komplett autóról, a szemtelenségnek pedig úgy tűnik, nincsenek határai, ugyanis egy koreai cég szinte egy az egyben lemásolta a Team Fortress 2-t.

A bűnös a Triforce és az új játékuk, a PC-re készülő H.A.V.E. Online, melynek a napokban nyilvánosságra került bemutatkozó videója láttán sokan felhördültek, legfőképpen a dél-koreaiak, akik a játékipar szégyenfoltjának tartják a cuccot. Megjegyzem joggal, hiszen a modellek, a kasztok és a fegyverek mind-mid a TF2-ra hajaznak.

A kiadó SK iMediát természetesen megkérdezték az ügyben, de a DC News portálnak csak ennyit voltak hajlandóak elmondani: „Arról vitatkozni, hogy a játék hamisítvány-e vagy sem, olyan, mintha egy vak ember tapogatna egy elefántot, majd elmondaná hogy milyen. Hamarosan kiadjuk az első játékmenet-videót, de addig nem kommentáljuk az esetet.”

A H.A.V.E. Online nyílt bétatesztelése egyébként még idén kezdetét veszi, és egy kis trükkel szerintem be lehet jutni, hogy aztán első kézből lehessen kipróbálni, milyen a TF2 koreai verziója.