Egy ideje már tudjuk azt, hogy egy nagyszabású frissítés közelít a Team Fortress 2 felé, most pedig meg is jelent. Ahogy arról a korábbi röpkék beszámoltak, az idegenek érkeztek meg az Invasion Update névre keresztelt bővítmény keretében, amiről az első és legfontosabb tudnivaló, hogy a közösség tagjai által készített tartalmakat vonultat fel.

Összesen négy új pálya (2fort Invasion, Watergate, Probed, Byre) került a körforgásba, valamint négy új fegyver (Batsaber, Shooting Star, The C.A.P.P.E.R., The Giger Counter), kozmetikai elemek és egy új, chestburster taunt, a pályákat leszámítva pedig mind megszerezhető ritka és/vagy speciális állapotban.

A frissítés mellé megjelent az Invasion Community Update Pass. Ez egy fizetős, de opcionális belépő, ami az Invasion Community Update Coint adja a kezünkbe, ez pedig számolja az elért eredményeinket az új pályákon, illetve ennek birtokában dobozokat is kapunk, amelyekben az új fegyverek lapulnak -- persze, ehhez kulcsot külön venni kell. Az Update Pass teljes bevétele a frissítés tartalmait elkészítő alkotók között lesz elosztva, míg a dobozok bevételén osztoznak a Valve-val. Az Invasion esemény november 5-ig tart.