A Tekken mindig is sajátos helyet foglalt el a verekedős játékok piacán, hiszen elsősorban nem a brutalitással (Mortal Kombat) vagy a kiváló történettel (Injustice) próbálta meg lenyűgözni a játékosokat az elmúlt évtizedek alatt, hanem remek, nem mindennapi karaktereivel (Asuka mellett Panda és a Roger Jr. örök kedvenc!).

A Tekken 7 negyedik szezonbérlete mondjuk ki, nem sok újdonságot kínál, hiszen alapvetően két karakter, két új küzdőtér, számtalan kozmetikai csicsa a lényege, a Tekken Prowess nevű statrendszer és az új mozdulatok mellett. A részletekbe menve azonban a leíráshoz képest sokkal jobbá válik az összkép!

Ki a két új karakter? Egy régről ismert harcos, Kunimutsi leánya, és egy teljesen új hölgy, Lidia „Karateka” Sobieska, Lengyelország miniszterelnöke, aki Zaibatsu ellen áll ki a népéért. Kunimutsi édesanyja nyomdokaiba lépve, fiatal, maszkos tolvajként száll be a küzdelmekbe. Ahogy maszkja (ami egy macskát ábrázol) is mutatja, inkább az akrobatikus, gyors küzdelmeket szereti: hátraszaltók, gyors eltűnések és támadások, kések jellemzik stílusát, de persze ő is tud brutális lenni, amivel Negant is pillanatok alatt ki tudja ütni.

Lidia Sobieska ellenben a nyers(ebb) erő képviselője: rúgások, közelről indított ütések, hátracsavart karok, talajra történő leszorítások, és így tovább. A lengyel hölgy keménysége ellenére ugyanakkor érző nő is, hiszen leggyakrabban a következő szöveggel búcsúzik ellenfelétől: „Túl messzire mentem. Egy mentő már úton van hozzád.” Ruházata egyébként nagyon jól passzol stílusához, sportos felsője, nadrágja elüt a többi harcos „jelmezes” megjelenésétől: gyorsan meg lehet kedvelni a karaktert.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A két új küzdőtér közül az egyik jól beleillik a Tekken világába, a másik már nem annyira: ez egy trópusi sziget, hotellel, pálmafákkal, aranyhomokos tengerparttal, vitorlásokkal. Színes-szagos, jól is néz ki, de témájában mégis elüt a sorozat által képviselt stílustól, és bizony elég furcsa látni, ahogy két harcos ezen a küzdőtéren veri egymást. A másik viszont remek helyszín, hiszen a Fuji hegy mellett, virágzó cseresznyefák, japán kapuk árnyékában esnek egymásnak a felek: a nappali változat is szuperül néz ki, de az igazán hangulatos az esti/éjszakai verzió – érdemes megnézni!

Végül pedig a Tekken Prowess hozott kellő újdonságot a játékba: ez a karakterek összesített erejét jelenti a játékban, legalábbis a Bandai Namco szerint. Számítása bonyolult rendszer, több tényező alapján történik, de azért vannak benne hibák: olyan is előfordulhat, hogy egy kezdő karaktert a rendszer összetesz az online küzdelmekben egy szupererős harcossal: ebben az esetben garantált a vereség, viszont a saját karakter is erősödik valamelyest. Érdemes küzdeni, hiszen minden egyes harccal egyre előrébb jutunk a ranglistán.

A nagy kérdés, hogy megéri-e a Tekken 7  Season Pass 4? Nos, 15 euróba kerül, ami kevesebb, mint az előzőek ára. Igen, a pakk elbírt volna még egy karaktert, de ne legyünk telhetetlenek! Két új karakter, két új küzdőtér, Pac-Man dolgok, Tekken Prowess: ez pont elég újdonság a kért árért. Valamivel több mint 5000 forintért véleményünk szerint megéri a vásárlást, különösen akkor, ha az előző szezonbérleteket is megvetted.