Most biztosan sokan felhördülnek, amit abszolút meg is értek, sőt mind megértjük a szerkesztőségben. A PC Guru nem kizárólag egy szimpla magazin, hanem a játékimádat és számítógépek szeretete karakterekbe, hasábokba és oldalakra öntve. Nem csak egy cím, hanem több korszakon átívelő rajongói történet, amit egyszer megalkottak, majd sikerre vittek, akár meg is mentettek. Éppen ezért nehéz tőle búcsúzni, legalábbis megszokott formájában. A csapattal mind imádtuk, mind szeretettel és odafigyeléssel dédelgettük, a legvégsőkig kitartottunk mellette, hiszen már tíz éve gyűltek a sötét fellegek, a nyomtatott sajtót már azóta rendszeresen temetik, de amíg lehetett, friss vért pumpáltunk ereibe, hogy megmaradjon olyannak, amilyen volt.

Nem akarunk mutogatni semerre, részben talán mi is hibásak vagyunk, hiszen az utóbbi tíz évben fokozatosan kellett volna emelni az árát (ami állandósult, hiába nőtt minden költség), de tény, hogy ma Magyarországon, a mindenféle teherrel, sarccal, extra költséggel szinte ellehetetlenítik a nyomtatott sajtót, amelynek eleve nyomdaköltséggel és komoly fenntartási díjjal kell számolnia. Ennyi elég is talán ahhoz, hogy megértsétek, sajnos nem járható út az eddigi. Próbálkoztunk az oldalszámcsökkentéssel is, de az is csak minimális tűzoltásra volt jó. Sajnáljuk, és mindnyájunk nevében mondhatom, hogy a szívünk szakad meg, és természetesen nagyon-nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki kitartott mellettünk, így előfizetőinknek is a rengeteg bizalomért és támogatásért!

guru-montazs.jpg

A továbbiakról? Előfizetőinkkel fel fogjuk venni a kapcsolatot, e-mailben értesítjük őket az előfizetések lezárásáról, emellett átcsoportosítva erőforrásainkat a kemény mag és a belsős csapat mindenképpen marad, hogy online juttassuk el hozzátok azon gondolatainkat, amik miatt esélyesen megszerettétek a lapot. Utolsó számunk a korábbiaknak megfelelően decemberben kerül az újságárusokhoz, egyből három teljes játékkal, amivel úgy gondolom, méltó búcsút vehetünk a PC Guru nyomtatott változatától, egyben pedig nagyjából 40 eurónyi ajándékkal kedveskedhetünk nektek karácsony alkalmából. Beharangozó 30-án, szombaton, a megszokottak szerint.

Tudom, most mindenkinek kell egy kis idő, hogy feldolgozza mindezt – nekem/nekünk is kellett –, de a legfontosabb az, hogy egyszerűen látni kell, mikor muszáj a fékre lépni, mikor kell váltani, hogy a kornak és elvárásoknak megfelelően haladhassunk tovább. A PC Guru nem szűnik meg, hanem átalakulunk! Veletek maradunk, és bízunk benne, hogy még többen lesztek. De ilyen csodás 27 év után… a számomra rengeteg szép pillanatot hozott elmúlt 5 év után nehéz bármi mást mondani. December 5-én még nyomtatott formában találkozunk, addig pedig a Guru legyen veletek!