Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt egy interjúban Cliff Martinez, a Drive – Gázt! című film zeneszerzője kijelentette, hogy a Far Cry 4-en dolgozik. Gondnak az bizonyult, hogy ekkor a játék készülése bár nyílt titok volt, az Ubisoft még nem tette meg a hivatalos bejelentést. Eztán Martinez többet meg sem szólalt az ügyben, és a Ubisoft is csak most ismerte el, hogy tényleg a Red Hot Chili Peppers egykori tagja írta a Far Cry 4 zenei anyagát.

„Cliffet bevenni a buliba nagyszerű ötlet volt. Vele dolgozni egy álom. Remek érzéke van az érzelmi szálak megpendítéséhez, és rendkívüli magaslatokba emeli a zenét tehetségével” – áradozott róla Tony Gronick hangrendező.

A Martinez, Gronick, valamint Jerome Angelot zenei tervező és Simon Landry zenei felelős közreműködésével készült album november 4-én jelenik meg világszerte digitálisan, míg a limitált 2 CD-s változat december 9-én kerül Európa boltjainak polcára. E mellett lesz egy limitált 3LP Edition is, amit 2015 januárjában szándékoznak kidobni.

Mindezek mellett a Far Cry 4 kapott egy új tévéreklámot, amely egy percben összefoglalja nekünk a játék minden elemét.