Nem voltak alaptalanok a tegnap befutott hírek, miszerint a legendás játékfejlesztő, Kodzsima Hideo nevével fémjelezett Los Angeles-i stúdió végleg lehúzz a rolót, és szélnek ereszti 35 alkalmazottját, amit most a Konami hivatalosan is megerősített egy a Polygonnak küldött e-mailben. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

"A Konami úgy döntött, hogy azonnali hatállyal bezárj a Kojima Productions LA-t a termékfejlesztési erőforrások központosított átszervezése miatt. A Los Angeles-i részleg a nem régiben készült Metal Gear Solid-játékok elkészítésében vett részt. A Konami továbbra is folytatja az összes Metal Gear Solid támogatását, beleértve a szeptemberben debütált Metal Gear Solid 5: The Phantom Paint és a Metal Gear Online-t is. Utóbbi PC-s változatának premierjét nem érinti a változás, 2016 januárjában jelenik meg a Steamen keresztül.” – áll az üzenetben.

A Kodzsima-Konami botrányt figyelembe véve a döntés nem meglepő, ugyanakkor a japán vállalat kommunikációja teljességgel ellentmondásos, hiszen a bezárás ellenére jelezték, hogy nem hagynak fel az AAA konzolos címek fejlesztésével, sőt, már egy új Metal Gear Solid-epizódon gondolkodnak.