Érdekes a Valve-rajongók viselkedése, hiszen ott is találnak a cég egy várva várt játékára utaló nyomot, ahol valójában semmi sincs, de ha egy tényleg hitelesnek tűnő képpel van dolguk, akkor rögtön azt mondják, hogy biztosan kamu az egész. Ez történt most is, mikor egy látogatócsoport egyik tagja lefényképezett egy monitort a Valve főhadiszállásán, a képen pedig tisztán és világosan látható volt, hogy készül a Left 4 Dead 3, amit a régóta pletykált Source 2 motor hajt meg.

Az emberek egy csoportjának a véleménye az volt, hogy a Valve ezt biztos csak megrendezte, mert egyszerűen nincs olyan, hogy véletlenül magára hagyjanak egy monitort -- persze tényleg furcsa, hogy csak úgy lefényképezhet egy ilyet a látogató, de azt be kell látni, hogy hitelesebb ez az egy kép, mint teóriákat gyártani arról, hogy a Surgeon Simulator 2013-ban a titkosírás a Half-Life 3-at jövendöli meg.

Én személyesen hiszek a dologban, s nem csak én mondom azt, hogy hiteles a kép, hanem a Rock, Paper, Shotgun stábjának nyilatkozó, az ügyhöz közel álló, bár névtelen forrás is, aki több, a Valve-nak dolgozó ismerősével történő beszélgetés után megerősítette, hogy tényleg készül a Left 4 Dead 3 és a Source 2. Ezek egyébként korábban egy kiszivárgott levélben már feltűntek a Half-Life 3 társaságában.

A forrás továbbá jelezte azt is, hogy a Valve változásokon megy át a Dota 2-vel elért sikerek után: úgy számol az emberünk, hogy kevesebb egyszeri élményt nyújtó játékkal fog jelentkezni a cég, s inkább a hosszú, lényegében soha véget nem érő játékmenetre szeretnének koncentrálni. 

valve-source-engine-2-left-4-ded-3.jpg