A TGA munkatrásai már kicsivel korábban is megszellőztették, hogy a Metro: Exodus ott lesz az idei Game Awardson, és bizony tartották is a szavukat, nem is akárhogy. Eredetileg „csak” egy újabb trailert ígértek, de végül ezen felül azt is megtudtuk fejlesztőktől, hogy a játék megjelenésére se feltétlen kell olyan sokat várni: a Metro Exodus jövő ősszel érkezik. Ennél pontosabb dátum viszont egyelőre sajnos nincs.

A bejelentés mellé érkezett trailer pedig ütős egy darab lett. Bár elsőre talán kicsit furának tűnhet, hogy egy Metro játékból főleg a jégbe fagyott felszínt látjuk, azonban szerintem Moszkva romjainak is van olyan baljós, komor hangulata, mint az alagutaknak.

Az idei E3-on bemutatott Exodus főhőse ismét Artyom lesz, aki ezúttal már az alagutakban kifejlődött civilizációt hátrahagyva kénytelen boldogulni. Főhősünk ezúttal egy vonattal igyekszik majd keletre, egy kisebb embercsoporthoz, hogy ott új életet kezdhessen a sajátjaival, azonban az útja korántsem lesz zökkenőmentes, már csak azért is, mert a mutánsokkal és banditákkal tömött felszínen át vezet. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!