GURU Extra ***A hírek popupjaAmióta megjelent a Street Fighter 4, a reneszánszukat élik a verekedős játékok. Sorra jönnek ki a nagy címek folytatásai, elég csak a közelmúltban megjelent Marvel vs. Capcom 3-ra vagy éppen a feltámasztott Mortal Kombatra gondolni. A jövő pedig még több finomságot tartogat ezen stílus rajongói számára, hiszen készülőben van a Street Fighter X Tekken és a Tekken X Street Fighter párosa, illetve a TGS-en bejelentésre került a Dead or Alive 5 is.

A Team Ninja berkeiben készülő játékot ma jelentette be személyesen a játék vezető tervezője, Hajasi Josuke, aki részletekbe menően sajnos nem beszélt a legendás sorozat legújabb felvonásáról, azt azonban elmondta, hogy a Dead or Alive 5 annyival túlmutat a szokásos verekedős játékokon, hogy már inkább nevezhető „harcos szórakoztatásnak,” bármit is jelentsen ez. Mindenesetre az biztos, hogy új pályákra és végletekig csiszolt, a karakterek közötti egyensúlyra perverz módon figyelő játékmenetre lehet számítani.

Az Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra valamikor 2012-ben érkező játékot egyébként már láthatta is a nagyközönség, s habár a cucc még messze van attól, hogy késznek lehessen nevezni, a pre-alfa verzió is nagyon jól fest. Az alant látható játékmenet-videóban Ryu Hayabusa (Ninja Gaiden-sorozat) és a DOA-veterán, Hayate csap össze az egyik új arénában.