• The Church in the Darkness bejelentés
  • Felülnézetes az akciót és a lopakodást keverő program
  • Egy szektába kell beszivárogni és kimenteni az unokánkat
  • Procedurálisan felépített pálya és szekta
  • Megjelenés: 2017
  • PC, PS4, Xbox One

A Paranoid Productions bejelentette a legújabb játékát, és ez egy meglehetősen érdekes darabnak ígérkezik. A The Suffering írója és tervezője, Richard Rouse által jegyzett The Church in the Darkness egy felülnézetes, az akciót és a lopakodást keverő program lesz, amiben a feladatunk az, hogy behatoljunk egy rejtélyes szekta belső köreibe és kimentsük az unokánkat.

A játék a 70-es éveket mutatja be, a célpontunk pedig az Isaac (John Patrick Lowrie - a Sniper a TF2-ből) és Rebecca (Ellen McLain - GLaDOS) Walker által alapított Collective Justice Mission szekta, míg a főszereplőnek egy mindenre elszánt egykori rendőr, Vic. Rajtunk áll, hogy kedves szavakkal szivárgunk-e be, vagy csendesen kiiktatva az őröket, esetleg mindenkit legyilkolva, aki az utunkba kerül, egyvalami azonban biztos, hogy a következmények elkísérnek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A játék másik érdekessége, a szektás téma mellett, hogy procedurálisan felépített, így minden egyes újraindítással nem csak a pálya felépítése változik, hanem annak lakóinak szemlélete is, vagyis folyamatosan bővül az, amit a szektáról és Walkerékről megtudhatunk. Vajon mit keresnek Dél-Amerikában? Valóban csak egy békés, szocialista kommunát akarnak létrehozni, távol az Egyesült Államok kormányától, vagy megint egy öngyilkos bagázzsal van dolgunk? Mindez kiderül majd!

A The Church in the Darkness valamikor 2017-ben esedékes, PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.