• A The Division 2 jól teljesített PC-n
  • A legtöbb bevételt Uplayen hozta
  • Konzolokon viszont elmaradt az elvárásoktól
  • A PC sokat dobott a Ubisoft bevételén

Anno a The Division nem nyitott valami jól, a játékosok a kezdeti lelkesedés után hamar elhagyták a hibák és a csalók miatt, de a Ubisoft szépen, lassan rendbe tette a játékot, na meg rendszeresen tartott ingyenes hétvégéket, és az emberek visszaszivárogtak. A folytatással úgy tűnik, ilyen gond már nincs, talán azért sem, mert a fejlesztők tanultak az előző rész hibáiból.

A Ubisoft 2019-es üzleti évére vonatkozó jelentősből az is kiderült, hogy a The Division 2 mennyire teljesített jól. E szerint a Ubisoft PC-s bevételei a tavalyihoz képest 79%-kal nőttek, ami bizony a The Division 2-nek köszönhető. A PC, mint játékplatform immár a kiadó összbevételének 27%-át teszi ki.

A második The Divisionből ráadásul 10-szer annyit adtak el számítógépre, mint az első részből, állításuk szerint azért, mert elkerülték a Steamet. Bár a folytatás megjelent Epic Games Store-ra is, a legtöbb eladás Uplayen történt, ami érthetően a legjobb fejlemény, hiszen így a pénz 100%-ka a kiadó zsebébe került. A PC az utolsó negyedévben is jól teljesített, 36%-os bevételével maga mögé utasította a konzolokat.

A Ubisoft szerint viszont már nem ilyen rózsás a helyzet konzolon, itt ugyanis a The Division 2 alulteljesített, illetve a PS4 és Xbox One bevételek alapból nem hozták a várt számokat. Sőt visszaesés tapasztalható. A PS4-es bevételek 36%-ra zuhantak, miközben egy évvel ezelőtt még 42%-on álltak, Xbox One pedig 3%-ot estek a tavalyi 23%-hoz képest. A Switch helyzete sem jobb, az 7-ről 6%-ra zuhant vissza.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!