Azt már a 2005-ös Prison Break óta tudjuk, hogy egy börtönből nem egyszerű megszökni, hiszen mindig bejöhet egy váratlan akadály, ami megnehezíti a nagy feladatot... A 2014-ben megjelent The Escapists nem lett kritikai siker, wilson értékelésében azt írta, hogy a program "olyan, mint börtönben lenni: az ember újra és újra lefutja ugyanazokat a köröket, és reménykedik benne, hogy a következő nap majd sikert hoz – csak ez épp élménynek nem túl kellemes."

Nos kevesebb, mint egy hónap múlva ismét szökhetünk, mert megjelenik a The Escapists 2, aminek különleges büntető-intézménye lesz a USS Anomaly űrbörtön, ami a földi börtönök túlzsúfoltságát hivatott orvosolni. Robotkutyák és őrök, mesterséges intelligencia által vezérelt mindennapok, tehát minden megvan, amit már a filmekből régóta ismerünk.

Az Escapists 2 összesen kilenc, teljesen egyedi börtönt kínál, ráadásul a testreszabhatósági lehetőségek is kibővültek. Reméljük, hogy a fejlesztők figyeltek a a korábbi kritikákra, és kijavítják a botlásokat, mert a koncepció jó volt, csak a kivitelezésbe csúszott hiba - ez pedig egy szökésnél megbocsáthatatlan..