• The Flame in the Flood bejelentés
  • A volt Irrational Games fejlesztői készítik
  • Műfaj: rogue-like túlélőszimulátor
  • A helyszín egy procedurálisan felépített folyó, és a partjain álló helyszínek
  • Egy életed van, ha meghalsz, kezdheted az egészet elölről
  • Jól halad a kickstarteres gyűjtés

A volt Irrational Games tagjaiból összeállt The Molasses Flood bejelentette első játékát The Flame in the Flood címmel, amit a közösség segítségével, kickstarteres gyűjtés útján szeretnének tető alá hozni -- úgy tűnik, hogy ez sikerülni is fog.

A csapat ötlete egy rogue-like túlélőszimulátor, amelyben egy folyót ismerhetünk meg, és a partjait övező kisebb-nagyobb helyszíneket, ezek pedig többek között az Everglades nemzeti parkról, a Mississippi deltájáról és Louisiana mocsaras területeiről lettek mintázta. Főszereplőnk a névtelen Scout és kutyája, Aesop, akiknek a -- Chuck Ragan zenéje által kísért -- kalandjai során megtudhatjuk, hogy pontosan mi történt ebben a világban, konkrétan azt, hogy vajon egy apokalipszis pusztított-e, vagy a társadalom épült le teljesen -- mindennek kiderítése azonban nem lesz könnyű feladat.

A játék rogue-like-szokáshoz híven nehéz lesz, s noha nem teljesen könyörtelen a ránk váró út (a fejlesztők inkább rogue-lite jelzővel illetik), oda kell figyelnünk a főszereplőnkre, arra, hogy ne fáradjon ki, ne legyen szomjas, éhes és így tovább, illetve hogy elkerüljük a veszélyeket. A dolgunkat craftolással tehetjük könnyebbé, ellenszert készítve például kígyómarásra, vagy mondjuk beköthetjük a sebeinket.

A The Flame in the Floodban egyetlen életünk van, így ha a fűbe harapunk, az egészet kezdhetjük elölről, s még arra sem játszhatunk, hogy a megismert terepen újra átszaladunk, ugyanis minden újrakezdéssel újra felépül a világ, teljesen más útvonalakat és kihívásokat állítva elénk, egyszóval egy procedurálisan felépített játékról van szó.

A The Molasses Flood 150 ezer dollárból tudná elkészíteni a játékát, s nagyon úgy tűnik, hogy lehetőségük is lesz erre, a gyűjtés indulása óta ugyanis már közel 80 ezer dollár összegyűlt, s még 28 nap hátravan.