A tavaly megjelent, PS3-exkluzív The Last of Us rövid úton belopta magát a játékosok szívébe -- de nem csak az övékébe, a kritikusokéba is, akik imádták a Naughty Dog legfrissebb alkotását. Az elismerésről tanúskodnak az általános pozitív vélemények, a dicsérő kritikák, na meg az, hogy egy rakás díjat zsebelt be a játék; tízet a DICE gálán, ötöt pedig nemrég a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) videojátékos estélyén.

Persze hiába a kritikai elismerés, ha mindehhez nem társulnak anyagi sikerek -- ám szerencsére ezen a fronton sincs ok a panaszra, hiszen a Sony a hétvégén bejelentette: a The Last of Us eddig világszerte hatmillió példányban kelt el. A kiadó azt már nem mondta meg, hogy ez a szám hogy jött ki, de minden valószínűség szerint nemcsak a lemezes példányokat számolták, hanem a digitális értékesítéseket és a csomagokban elpasszolt kópiákat is. Végül is ez mindegy, a lényeg az, hogy a program anyagilag is sikeres, és ezzel nagyobb a sansz arra, hogy egy újabb játékot élvezzünk ebben az univerzumban, legyen az közvetlen folytatás, vagy egy másik szál.

A The Last of Us készítője, Neil Druckmann egyébként nem olyan rég azt nyilatkozta, hogy 50%-os esély van arra, hogy készítsenek egy folytatást -- ez valószínűleg növekedett egy kicsit most.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!