A The Plague PC-re és konzolokra készül, és az alábbi koncepciórajz az egyetlen kép, amit a fejlesztő és a kiadó megosztott. Ennek alapján az sejthető, hogy a The Plague Franciaországban fog játszódni, és vagy egy anya/fia, vagy nővér/kisebb fiútestvér történetét meséli el. Sebastian Wloch, az Asobo elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy a stúdió számára nagy előrelépésnek számít egy ilyen nagy kiadóval való közös munka.

"Egy ilyen ambíciózus projekthez szükségünk volt egy erős és fejlődő kiadó teljes támogatására. A Focus, a professzionalizmusával, lelkesedésével és nyitottságával ideális partnerek lesznek ahhoz, hogy átadják az embereknek azt az élményt, amit a játékosoknak kínálni akarunk." -- tette hozzá.

Cédric Lagarrigue, a Focus elnöke pedig azt mondta, hogy éppen ideje volt, hogy a katalógusukat növeljék, és boldogan segítenek az Asobonak abban, hogy látomásukat valóra váltsák. Állítása szerint a The Plague a következő évek egyik legnagyobb címe lesz.

A The Plague jelenleg az előkészítési fázisban van, a What's Next de Focus című, február első-második napján megtartott rendezvényen lehet róla többet megtudni.

the-plague-1.jpg