The Secret Word: nem titok többé...és akkor sem. A norvég csapat bejelentette, hogy újabb projektjük, a The Secret Words egy napjainkban játszódó, akció, horror elemekkel dúsított MMORPG lesz, történelmi és mitológiai háttérrel, ősi rejtélyekkel és modern összeesküvés-elméletekkel. Vannak persze bíztató elemek a projektben, amiért talán érdemes figyelni rá, hátha kisül belőle valami jó dolog.

Az egyik ilyen reményt adó elem, hogy a sztorit természetesen Ragnar Tornquist írja, aki most már bármit csinálhat, hiszen a TLJ-vel örökbe belopta magát a szívünkbe (az enyémbe mindenképp) - ráadásul a  forgatókönyv valóban hajaz kissé a csodás kalandjáték történetére. Eszerint tehát világunkban létezik egy másik, titkos világ, ahol a mágia az úr, szörnyek járják a pusztákat, és ősi erők vívják örök küzdelmüket eme létsík uralásáért. Ez a világ legendás történetek, kortalan konfliktusok, és nagy hatalmú titkos szövetségek hazája, ahol még a modern városok is titkokat rejtenek. A játékosok korunk legnagyobb összeesküvéseinek részesei lehetnek, és megküzdhetnek a sötétség erőivel, világokon és korokon át.

Ragnar barátunk, aki egyben a játék producere és rendezője is, elárulta, hogy a koncepció immár tíz éves, és az idő múlásával egyre jobban kikristályosodott. „Mindig arra vágytunk, hogy létrehozzunk egy másfajta online világot, valami ijesztőt és modernt, valamit, ami közelebb van a mi valóságunkhoz, és mélyebbre nyúlik. Most az a célunk, hogy létrehozzuk ezt a lehető legrészletesebben, ahol a játékosok úgy érzik, valami nagy, misztikus, epikus dolog részesei.” - nyilatkozta.

Trond Arne, a cég elnöke hozzátette: „Hisszük, hogy sok millió játékos van, akik szeretnének felfedezni valamit, ami túlmutat a hagyományos fantasy és sci-fi játékokon. a Secret World épp ilyen: egy fantasztikus új univerzum, mely táptalajt ad az online játékosok képzeletének, és éveken á tartó szórakozást nyújt. Nagyszerű lehetőség ez, hogy valami újat és izgalmasat hozzunk a műfajba, és őszintén hiszünk benne, hogy a játék ideálisan bővíti ki a Funcom MMOG portfolióját.

A játékot tavaly nyár óta hegeszti a cég oslói és pekingi stúdiójának szakembergárdája, és már játszható állapotban van. Megjelenési dátumról korai lenne még beszélni, hiszen még a hivatalos weboldalon is csak egy „sötét napok jönnek” felirat olvasható. Annyi biztos, hogy PC-re és Xbox 360-ra érkezik a cucc. Egyelőre elégedjetek meg néhány koncepciórajzzal, melyek elég kellemesek, és azért némi infót elárulnak; New York, London, Sanghaj látható rajtuk némileg borúsan, egy utca, mely mintha a modern Abszol út lenne, pár érdekes karakter (erősen cyberpunk beütéssel), és egy-két Lovecraftot idéző szörny.

Még valami: az angolul tudók a bejelentéssel egy időben megnyitott hivatalos rajongói fórumon szedegethetnek fel pár elhintett morzsát, ugyanis van egy feladvány, melynek megfejtésével újabb képeket és infókat lehet felcsipegetni, melyeket persze mi is igyekszünk majd begyűjteni.