Szóval a harmadik részben nem volt se ősz, se tél, de aki ismeri az Electronic Arts gépezetét, az szinte biztosra vette, hogy valamikor megjelenik majd eme expanzió újrakiadása is. ez a pillanat elérkezett, és úgy tűnik, a kiadó már nem is próbálkozik azzal, hogy más néven adja el a korábbi sikert, ahogy ezt tette az előző részeknél, a stílusosan az ünnepi szezonban megjelenő új expanzió tehát ismét a Seasons nevet viseli.

The Sims 3: Seasons

Természetesen az új, nyitott világ sokkal több lehetőséget biztosít számunkra, sőt, teljesen új területeket is felfedezhetünk, lévén mélyen beúszhatunk az óceánba, megmártózhatunk a habokban, akár nyáron, akár télen, ha úgy hozza kedvünk. Egész sor móka vár ránk, focizhatunk a haverokkal, tűzijátékokat eregethetünk, ősszel töklámpást faraghatunk, télen pedig jégkunyhót építhetünk és látványos gyakorlatokat mutathatunk be hódeszkával. Királlyá vagy királynővé koronázhatnak minket a tavaszköszöntő rendezvényen, befizethetünk egy arcfestésre a nyári fesztiválon, az őszi bulin részt vehetünk az angolszász országokban népszerű „kapd ki az almát” játékon (egy vízzel teli edényből kell szájjal kiemelni a gyümölcsöt, ilyen minijáték volt például a Costume Questben is), télen pedig hatalmas hógolyó-csatában vehetünk részt egy külön arénában. Persze az évszakváltozás is látványos lesz, a frissítő tavaszi záportól az őszi szélben kavargó levelektől a rettentő hóviharokig, és simjeink sem maradnak ki mindennek áldásaiból, legyen szó fura mintákban lesült bőrről, megfázásról vagy épp villámcsapásról.

The Sims 3: Seasons

Mindehhez persze új ételek és tárgyak is dukálnak: sült krumpli, szolárium, fagyöngy, esernyő, hótaposó, búvárruha, halloween-jelmezek, és még sok más meglepetés. Az új NPC pedig nem más, mint egy igazi alien, akivel összehaverkodhatunk, repülő csészealja segítségével pedig elrabolhatjuk szomszédainkat, megtámadhatunk közösségi helyeket, és elutazhatunk messzi-messzi galaxisokba.


A játék novemberben jelenik meg PC-re és Macintoshra, akik pedig előrendelik a kiegészítőt, a Limited Editiont kapják meg, benne az Ice Lounge (Jégbár) közösségi hellyel. Ez egy jégből épült klub, amelyet a Sims 3 bármely világában, bármely évszakban elhelyezhetünk, és amellyel egy tucat, jégből készült tárgy is jár. Íme pár kép minderről:

The Sims 3: Seasons JátékképekThe Sims 3: Seasons JátékképekThe Sims 3: Seasons Játékképek