A The Sims 3: Showtime (magyar kiadásban: Vár a színpad) névre hallgató anyag első olvasatra valami olyasminek tűnik, mint az első rész Superstar című expanziója: simjeink elszegődhetnek a szórakoztatóiparba (konkrétan énekes, akrobata, bűvész és DJ karriert indíthatnak), és nekivághatnak a nagyvilágnak, hogy turnézzanak, no meg a különféle lehetőségeket kihasználva fejlődjenek.

The Sims 3: Showtime

Ami miatt azonban a pakk kiérdemli a fent emlegetett „különleges” jelzőt, az a SimPort nevű, valóban izgalmas okosság: a franchise történetében először ugyanis simünket átküldhetjük egy barátunk játékába! Nem tévedés: kedvenc karakterünk pár kattintás után, anélkül, hogy kilépnénk a játékból, haverunk városában léphet fel, az általa felépített stadionban, koncertteremben vagy klubban (amelyek egyébként más-más téren és módon fejlesztik-építik az előadóművészeket), teljesítményéről azonnal kapunk visszajelzést, hála a játékba épített hírcsatornának (ami úgy működik majd, mint a Facebook fala), és amikor hazaér, láthatjuk is, mi mindenben sikerült előrelépnie. Természetesen a dolog fordítva is érvényes, tehát cimboránk lemezlovasa vagy zsonglőrje jelentkezhet be hozzánk egy kis haknira. Ebből egyébként mindketten profitálunk, mint a vendég, mint a házigazda részesül valamiféle jutalomban. A már említett hírcsatornán túl egyébként egy seregnyi más lehetőségünk is lesz közösségi életet élni: cseveghetünk, megoszthatunk egymással játéktippeket, kívánságlistát készíthetünk és ajándékokat küldhetünk, új barátokat kereshetünk.



A The Sims 3: Showtime 2012 márciusában jelenik meg. Az előrendelők az EA újkori szokásának megfelelően a Limitált Kiadást kapják meg, ennek bónusza az alant látható, Ultimate Stage nevű, díszletekkel, hátterekkel, fényekkel és speciális effektekkel felturbózott színpad, amely egyedi lehetőséget biztosít a turnézó simek számára.

The Sims 3: Showtime