The Sims a filmvásznon!Igen barátaim, tényleg jól olvastátok: a 20th Century Fox bejelentette, hogy megvásárolta a The Sims életszimulátor komputerjáték megfilmesítési jogait az Electronic Artstól. A filmgyár részéről Steve Asbell, a játékstúdiótól Rod Humble felügyeli a projektet. A forgatókönyvet az a Brian Lynchírja, aki 1999-ben lett felkapott a Big Helium Dog mozival, melyet ő írt, rendezett és játszott, és emiatt aztán szerepet kapott Kevin Smith két filmjében, a Képtelen képregény (Chasing Amy) és a Jay és Néma Bob visszavág című alkotásokban is, amúgy a Spike: Asylum című képregénykönyv szerzője. A produceri teendőket John Davis látja el, aki azért elég rutinos, hiszen a Predatorral kezdte a szakmát még 87-ben (jézusom, de öreg vagyok!), az utóbbi években többek között az Én, a robot, a Felejtés bére, a Garfield-mozik, vagy az Eragon ügyeit intézte.

Rod Humble elmondta, hogy „a The Sims interaktív megvalósítása egy régi történetnek, mely arról szól, hogy isteni erőt kapsz, és hogyan tudsz ezzel élni. Miután pedig ez egy ilyen ősi sztori, könnyű elképzelni, milyen egyszerű egy hagyományos történetmeséléssé alakítani.”

A csattanót azért a végére hagytam: ha eddig bárki is azt hitte volna, hogy ez egy rajzfilm lesz, mert azt még csak-csak... nem, élőszereplős, „rendes” moziról van szó! Persze még korai lenne a stábról és a szereplőkről beszélni, hiszen először a forgatókönyvnek kell összeállnia, mindenesetre javaslom mindenkinek, kezdjen simlishül tanulni, hátha szükség lesz rá. Hogy azt mondja: „Maflika yopped-da himla crails, Lameh voo yah, Lameh voo yah!”...

(Az illusztrációk a széria különböző címeiből származnak.)