Új horrorjátékot jelentett be az európai The Astronauts, mely csapat volt People Can Fly fejlesztőkből verbuválódott. A srácok igazi veteránnak számítanak a szakmában, ők készítették többek között a zseniális Painkillert és a Bulletstormot is, így nem csoda, hogy a sajtó egy emberként ugrott a friss bejelentésre, mely egy kifejezetten rémisztő, Unreal Engine 3.0-t használó, kizárólag PC-re megjelenő játék, a The Vanishing of Ethan Carter.

A XX. század elején játszódó történet egy magánnyomozóról szól, aki különös, természetfeletti hatodik érzékkel bír: tudja, hogy kit hogyan öltek meg, még mielőtt rátalálna bármilyen bizonítékra. Hősünket egy ügy szólítja egy nyugodtnak tűnő kisvárosba, ahol is egy eltűnt kisfiú után kell nyomoznia. Persze a vidéki idill és a kedves lakók csak a látszat, s ha hihetünk a The Astronautsnak, egy minden ízében a kor rémtörténeteit idéző sztorit kapunk, amihez hasonlókat H.P. Lovecraft is papírra vetett.

A játékmenetről még nem sokat tudni, azon túl mármint, hogy a nyomozásra alapoz, s hogy sokszor veszélyben érezzük majd magunkat. A srácok annyit árultak még el, hogy a felfedezés nagyon fontos lesz, de ezen kívül semmi mást -- sebaj, az idei megjelenésig még bőven van idő. Az alant látható videó az egyetlen mozgókép, ami elérhető, és bár nem valami informatív, a hangulat és a grafikai stílus egy nagyon bíztató projektet sejtet. Várjuk!