A legutóbbi Thief-játék nem volt éppen kirobbanó siker (tesztünkben alaposan ki is veséztük), hogy nagyon-nagyon finoman fogalmazzam meg. Reálisabb lenne olyasmit írni, ami képernyőre nem való, szóval nem is méltatom tovább. Ez persze nem tántorítja el Hollywoodot attól, hogy filmet kovácsoljon Garrett mestertolvaj kalandjaiból.

A megfilmesítés jogait a Vertigo Entertainment és a Prime Univers Productions közösen kaparintotta meg. Eme két filmstúdió közül az előbbi olyan mozikat jegyez, mint a REC amerikai remake-je, a Karantén, a nagy sikert aratott Lego-kaland, vagy éppen a színészóriásokat felvonultató Tégla. És persze jó néhány közepes és pocsék film is befigyel, de ez megszokott jelenség. Ami a Prime Universt illeti, az aggasztóbb, mert a Hitman – A bérgyilkos című játékadaptáción kívül semmihez sincs köze, ez meg nem éppen moziba csalogató ajánlólevél.

A produceri feladatokat a két stúdió elnöke, Adrian Askarieh és Roy Lee végzi, ez esetben az utóbbi az, aki nem adja akármihez a nevét, míg Askarieh a Hitmanon kívül eddig csak az Agent 47-en (az új Hitman film) és a Kane & Lynch adaptációja felett bábáskodott, azaz bábáskodik, mert ezek ugye még mindig készülőfélben vannak. Illetve ez a páros jegyzi a Deus Ex-filmet is.

Hogy melyik éra kerül megfilmesítésre, az eredeti vagy a Square Enix-reboot, az jó kérdés, de a hírt lehozó Tracking Board az első, 1999-es Thief: The Dark Projejctet emlegette, aminek valószínűleg sok rajongó örül.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!