Egy új Thief epizód lehet készülőfélben, már ha igazak a hollywoodi adaptáció honlapján feltűnt információk. Ugyanis a Straight Up Films produkciójának oldalán már az ötödik Thief játékot emlegetik, márpedig akárhogy számolunk, a sorozat jelenleg csak négy epizóddal bír. Mi több, a leírás szerint a fejlesztés alatt álló ötödik rész lesz a legjobb videojáték, amit valaha készítettek, és a filmmel együtt jelenik meg.

A Thief-sorozat fölött jelenleg bábáskodó Square Enix még egy szót sem szólt ötödik felvonásról, amióta a 2014-es Thief megjelent. Ez a program viszont nem aratott osztatlan sikert, így nem csoda, hogy nem kapott spontán folytatást.

Amúgy a filmnek sincs még premier dátuma, mi több, nem is sokat hallhattunk róla. A forgatókönyvön Adam Mason és Simon Boyes dolgozik, viszont nincs rendező és úgy tűnik, hogy még a szereplőválogatás sem történt meg. A produceri munkákat Adrian Askarieh és Roy Lee végzi, akik a Deus Ex: Human Revolutiont is szeretnék valamikor mozivászonra adoptálni.