A Switch előrendelésben elfogyott, és ez nyilván jó jel a Nintendo számára. Valószínűleg annak is örülnek, hogy az EA és a Bethesda is készít játékot az új konzolra, hiszen így igazán komoly húzónevek is feltűnhetnek rajta (jelen esetben a FIFA és a Skyrim), és az sosem árt. Ugyanakkor nem minden csapat szeretne fejleszteni a limitált erőkkel bíró Switch-re, így például tuti nem lesz rá Mass Effect: Andromeda, se Borderlands 3.

És úgy tűnik, a Titanfall 2-nek sem készül portja a Nintendo kütyüjére. Mert amikor Mohammad Alavinak, a játék vezető tervezőjének a Drunk Tech Review-ban adott interjúja során felvetették az ötletet, ő elnevette magát, és ezt felelte: „K*rvára nem. Nem lesz elérhető a Titanfall 2 Nintendo Switch-re.”

Bár Alavi reakciója nem éppen visszafogott, mindez csak a Titanfall 2 portjának ötletére adta. Személy szerint kíváncsian várja a Switch-et, ugyanakkor szerinte nagyon kevés támogatást fog kapni a nagy játékokat készítő kiadóktól, mert rendkívül limitált erőforrással bír. Elmondása szerint mindig is ez volt a helyzet a Nintendo konzoljaival, azok a piac „gyerkőcei”, még akkor is, ha a cég legerősebb hardveréről van szó.