2004. november 2-án jelent meg a Guerrilla Games készítette Killzone, amelyet a Sony a Halo ellenlábasának szánt. Azóta a sorozat már hat epizódot jegyez öt különböző PlayStation platformon, és készülnek hozzá figurák, regények és még egy manga is született az évek során. Mindez szép siker, annak ellenére, hogy Master Chiefet sosem sikerült igazán megszorongatnia.

A Guerrilla szeretné az elmúlt tíz évet méltóképpen megünnepelni, egyben megköszönni rajongóiknak az odaadásukat, szóval az elkövetkező hónapban mindenféle jóság érkezik a Killzone: Shadow Fallhoz. A legnagyobb mindezek közül a 10th Anniversary Expansion Pack, amelyben két új többjátékos karakter skin, két új OWL skin, két Voice Pack, kettő darab Player Card Icon Pack és egy Crosshairs Customization lesz fellelhető. Ennek trailere lent látható.

Emellett lesznek különféle eventek (ezekről bővebben a Killzon honlapján olvashattok), valamint ingyen és bérmentve kapnak a széria rajongói három új multiplayer térképet is. A The Academy lesz az egyik, amely a Killzone 2 Radec Academy című pályáján alapul, ez egyaránt bekerül a kompetitív és a kooperatív játékmódba, míg a The Weapons Facility csak a kooperatív mókában lesz csatatérré alakítható.