Az utóbbi időben kisebb botrány alakult ki a The Division körül, a legtöbben a szépséges korai demókhoz képest lebutított grafika miatt háborognak, mások az alaposan megcsonkított játéktér láttán elégedetlenek, megint mások pedig a játékélmény mélységére-sekélyességére panaszkodnak. Az internetszerte felröppent hangos panaszok mellett azonban úgy tűnik, hogy sokan elégedettek a halálos vírussal fertőzött New Yorkban való kalandozással, amit a február 2-án zárult bétateszt adatait összefoglaló infógrafika is alátámaszt, amit éppen a mai napon tett közzé a Ubisoft.

Eszerint ugyanis a zártkörű teszt folyamán összesen 621.653.358 percet töltöttünk a Manhattan utcáin tomboló bandák megfékezésével, ami nem csak a résztvevők korlátozott száma miatt elképesztő szám, hanem azért mert a próbakör csupán 120 órán keresztül volt elérhető. A Divízió egyik megszállott ügynökre ráadásul egymaga 90 órát ölt bele a programba, ami külön megsüvegelendő teljesítmény. (Kattints az alábbi képre a teljes infógrafikáért!)

thedivisionclosedbetainfokicsi.jpg

Persze az így eltöltött idő nem tétlen nézelődéssel, hanem főként puskaporos csatákkal telt, hiszen ezalatt 6.9 millió meccs pörgött le, az online ügynökök pedig együttesen 298 millió gyilkosságot követtek el. Ehhez kedvenc eszközük az M4-es gépkarabély volt, de előszeretettel hajigáltak gránátokat (9.3 millió darab), és nem spóroltak a lőszerrel sem (15 milliárd kilőtt töltény), ha arra került a sor. Ugyanakkor nem csak a gép által irányított ellenfelekkel küzdöttek meg szívesen a játékosok, hanem egymással is, ennek pedig ékes bizonyítéka a The Division PvP részlegét rejtő Dark Zone-ban eltöltött 4.3 millió óra.

Kíváncsian várjuk, hogy a hamarosan, február 18-án elsőként Xbox One konzolokon rajtoló következő bétateszt után is közzétesz-e hasonló adatokat a Ubisoft, hiszen annak alkalmával már bárki kipróbálhatja a programot mielőtt az március elején a boltok polcaira kerülne.