Pár napon belül kiderül, hogyan sikerült a Nintendo legújabb fejlesztése, ami egyeseknek nem tetszik, másoknak pedig kifejezetten bejön, de úgyis csak az számít, hogy a végfelhasználók, vagyis a játékosok mit gondolnak róla. Meg persze az, hogy jó sok, minőségi játék jelenjen meg rá. Azt már tudjuk, hogy az NBA 2K18, a FIFA 18, a Super Mario Space Odyssey csak néhány cím lesz a rengeteg készülő játékból, most pedig az derült ki, hogy valóságos indie-esőt kap idén a Switch.

A japán cég összesen 64 független fejlesztésű játékot jelentett be, amik teljes mértékben kihasználják a hibridkonzol képességeit. Steve Singer, a Nintendo of America kiadásért és fejlesztői kapcsolatokért felelős alelnöke kijelentette: "A Nindie bemutatónk bepillantást ad a rajongóknak abba, hogy milyen játékokat találhatnak meg majd a Nintendo eShopjában. Jelentős és független fejlesztőkkel dolgozunk együtt azért a célért, hogy a Nintendo Switch legyen a szórakozás célállomása." 

A gép első bekapcsolásakor, az internetre csatlakozás után azonnal rendelkezésre fog állni egy frissítés, aminek telepítése után elérhetővé válik majd az eShop. 

És milyen indie játékokra lehet majd számítani? Többek között a Mr. Shifty-re, a Yooka-Laylee-re, a Stardew Valley-re, az Overcooked: Special Edition-re, vagy a Kingdom: Two Crowns-ra. Ha még többet akarsz megtudni, nézzétek meg az alábbi videót, aztán mondjátok el, ti minek örülnétek a Nintendo Switch-en.