Még idén meg fog jelenni a Torchlight II, jelentette be a Runic Games. Idehaza a játék a CNG Hungary forgalmazásában lesz kapható, és bár pontosabb dátumot még nem kaptunk, valószínűsíthető, hogy az ősz folyamán érkezik majd a folytatás.

Torchlight IITorchlight IITorchlight II

A Torchlight II legnagyobb újítása az online mód, melyben a játékosok ingyen és bérmentve élvezhetik az internetes játék minden előnyét. Lesznek hatalmas dungeonök, veszélyes szörnyek, és persze házilag barkácsolt térképek végtelen sora (bizony, a csomag tartalmazza majd a legfrissebb TorchEd szerkesztőt), garantálva a hosszú szavatosságot. A játékot alkotó pályák persze most is véletlenszerűen generálódnak, és három nagyobb csoportba oszthatók.

Az átjárók sötét és veszélyes helyek, melyek afféle folyosóként szolgálnak a felszíni és föld alatti helyszínek között. A felszíni pályák nagyobbak és nyitottabbak, több opcionális tartalmat nyújtanak, és most először elhagyhatjuk Torchlight városát, hogy szabadon garázdálkodhassunk. Ehhez dinamikusan változó napszakok és időjárás társul, kicsit megbolygatva a korábbi nyugalmat. A felsorolás végére maradtak a zárt dungeonök, melyek most is a játék krémjét képezik. Sosincs belőlük két egyforma, és egy pillanatra sem érezhetjük magunkat biztonságban bennük, úgyhogy szinte biztos, hogy itt lesznek elrejtve a legnagyobb kincsek.


A karakterek négy osztályba sorolhatóak (lásd a videót fent), ám idővel változhatnak, mutáns, azaz teljesen egyedi hősöket hozva létre. Az új interfésznek köszönhetően gyorsul kicsit a játékmenet, emiatt viszont hamarabb is ununk rá a már megszokott karakterekre. A fejlesztők ezt a nyugdíjazás rendszerével ugorták át: amennyiben egy hős már kiöregedett, nyugdíjba küldhetjük, és csinálhatunk újat, aki a korábbi sikereinkből extra képességek formáján profitál. S ha mindez még nem lenne elég, visszatérnek a háziállatok is, emelve a fergetegesnek tűnő hangulatot.

Torchlight IITorchlight IITorchlight II

További érdekességekért érdemes meglátogatni a játék hivatalos honlapját. Ha esetleg lemaradtatok volna az első részről, a mostani PC Guruval bepótolhatjátok, lévén a Torchlight a magazin legfrissebb teljes játéka.