A török Ifjúság-, és Sportügyi miniszter nemrég azt nyilatkozta, hogy egy egész sor játék terjeszti az iszlamofóbiát, sértőek, szándékkal gúnyolják a vallást, és „sötét propagandának” nevezte őket. Lássuk is a listát, melyek között akad azért olyan, amit érthető, miért kifogásolnak, mint például a nevével is beszédes Muslim Massacre és Bomb in Gaza. Vagy éppen a Counter Strike, melyben a terroristák halálukkor „Allahu Akbar” és „La ilaha illa” kiáltással rogynak össze, és nyilván a Hitman Törökországban játszódó epizódja en bloc.

De problémát okoz a Devil May Cry 3 esetében a Kába kövéhez vezető kapu, mert az a gonosz szimbólumaként jelenik meg a torony bejáratánál. A Call of Duty és a Resident Evil is sértőmódon jelenít meg szent dolgokat, de a Serious Sam is elborzasztja a minisztériumot, mivel Sam, mint a próféta nehéz fegyverekkel védi meg a világot az idegen inváziótól. Igen, nekünk is zavaros.

A legfurcsábbak azonban a Guitar Hero 3, az Ayo Dance, vagy éppen a címben is említett Pac-Man. Bár ha belegondolunk, a sárga gömböc talán ezért...

ejnye-pac-man.jpg

Értem én, hogy a vallás szent meg minden, de van ami azért túlzás. Ha valakit valamivel ezúton megsértettünk, utólag is elnézést. Arra viszont megkérünk mindenkit, hogy csak óvatosan a kommentekkel, vannak moderálási szabályok.