• Rengeteg változást hoz az új Hearthstone évad, a Year of the Phoenix
  • Kapunk egy új class-t (Demon Hunter)
  • Új alapokra helyezik a Priestet
  • Átalakul a Ranked rendszer
  • Megszűnik a duplikáció
  • A következő kiegészítő, az Ashes of Outland április 7-én érkezik

Brutális mennyiségű Hearthstone-bejelentéssel készült a Blizzard a mai napra, története legnagyobb átalakulása előtt áll ugyanis a játék - csapjunk is a dolgok közepébe, lássuk az új bejelentéseket!

Új class: Demon Hunter

A játék megjelenése óta kilenc class található a Hearthstone-ban, most azonban jön a tizedik, a Demon Hunter, melynek "arca" természetesen Illidan lesz. A Hero Power pedig egyedülálló módon 1 manába kerül majd - cserébe valamivel gyengébb lesz persze, mint a többi hősé.

hs-illidan-hero-power.jpg

A Demon Hunter class, illetve a hozzá tervezett lapok egy ingyenes prológussal kerülnek majd be a játékba április 2-án. Ez 30 kártyát fog tartalmazni, melyek közül 10 a Basic szetthez tartozik majd, a maradék 20 pedig a jelenlegi évadhoz, a Year of the Dragonhöz. Ezek nagy részét már be is mutatták (katt, katt és katt) - rajtuk az új, kifejezetten Demon Hunter kulcsszóval. Ez az Outcast, amely akkor aktiválódik, ha a lap a bal vagy a jobb szélen van a kezünkben.

Hall of Fame és Priest átalakítás

Még ezt megelőzően, március 26-án a Blizzard teljesen átalakítja a régóta szenvedő Priest class-t. Hat túl erős, vagy éppen nem gyakran használt kártya átkerül a Hall of Fame-be (vagyis a Wild módba), helyettük természetesen új lapok érkeznek a Basic / Classic szettbe, illetve hét további lap változtatásban részesül.

Természetesen egyéb lapok is távoznak a Hall of Fame-be, ahogy minden évben. Az említett napon a Leeroy Jenkins, a Mountain Giant, a Mind Control Tech, az Acolyte of Pain és a Spellbreaker is átkerül a Wild módba.

hs-hall-of-fame-2020.jpg

Új Ranked rendszer

Teljesen átalakul a Ranked rendszer is április 1-től. A jövő hónaptól 5 ligába lesznek sorolva a játékosok (Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond + Legend), mindegyikben 10 szinttel, ezt kell megmásznia mindazoknak, akik a létra tetejére szeretnének érni. Az 5 szintenkénti rank floor megmarad, ugyanakkor fontos változás, hogy a hónap elején mindenki lekerül Bronze 10-ig. Cserébe viszont az előző havi teljesítmény alapján mindenki kap bónuszt, így a Legend játékosok hamar visszakerülnek a csúcsra, valamint a matchmaking is teljesen MMR alapú lesz innentől, vagyis mindenki hasonló erősségű játékosokkal kerül össze. A szintekért járó havi (illetve egyszeri) jutalmak is teljesen átalakulnak.

Apropó, jutalmak: fontos változás, hogy a kártyapakkokból mostantól nem lehet olyan lapokat bontani, amikből már megvan a 2 példány. Eddig csak a Legendary kártyákra vonatkozott ez a kitétel, az új évadtól kezdődően azonban a többi ritkaságnál is megszűnnek a duplikációk.

hs-uj-ranked-rendszer.jpg

Ashes of Outland

Végül, de cseppet sem utolsó sorban bejelentették az új kiegészítőt: ez az Ashes of Outland, amely április 7-én jelenik majd meg. A szokás szerint viccesre hangolt bemutatóvideóban jó nagy adag kártyát megmutattak, de az előttünk álló két hétben természetesen további leleplezésekre számíthatunk.

...és ez még nem minden, az előttünk álló évad, a Year of the Phoenix rengeteg újdonságot tartogat majd ugyanis, többek között egy vadonatúj játékmóddal, valamint achievement-rendszerrel. Ez azonban még a jövő zenéje - már az előttünk álló hetek is rendkívül sűrűnek ígérkeznek! Ja, és ne feledjétek: érdemes már most bejelentkezni, hiszen mindenki megkapja ingyen az első Legendary lapot az új kiegészítőből.

Támogasd te is a PC Gurut!