A Total War sorozat a történelmi korokból egy éles váltással a fantasy világába csöppent, amikor a Games Workshop Warhammer-univerumának egy szeletét hozták el a képernyőkre. Maga a játék egy remekül sikerült alkotás lett, és a Creative Assembly nyilvánvalóvá tette, hogy hosszú távra terveznek a játékkal: trilógiává szeretnék dagasztani, melyek együtt egy nagy kerek egészet alkothatnak majd.

Hogy miért beszlünk csak a Total War: Warhammerről? Nem titok, hogy a számos stúdiót jegyző Creative Assembly párhuzamosan több projekten is dolgozik. Ott a Total War: Arena, egy új történelmi játék is készül, valamint a jelenlegi Total War: Warhammer kiegészítésén is agyalnak még, ahogyan a trilógia folytatásán is. Lenne tehát miből válogatni, de a hivatalos fórumon már március derekán közzé tették, hogy az EGX Rezzed során, március 31-én nagy Warhammer-bejelentésre készülnek, a fellőtt visszaszámlálás pedig éppen aznap jár le, nyilván nem véletlen az egybeesés.

Így csak egy kérdés marad megválaszolatlan, önálló kiegészítő érkezik, vagy DLC? Nem lehetünk biztosak felőle, a háttér tanúsága alapján csupán egyvalamit lehet kijelenteni: igen valószínű, hogy a dzsungeles Lustria, a Lizardmen (nem, nem a háttérhatalom a gyíkemberei) hazája biztos szereplő, a háttérben látható piramis ezt erősíti. És ha már Lustria, nem maradhat ki a Skaven sem, és könnyedén mellé csapható Ulthuan is, az elfek őshazája, velük együtt pedig a sötét elfek is jöhetnek – bár ez lehet messzemenő következtetés, Ulthuan azért messze van az újvilág déli felétől. Akárhogyan is, márcus 31-én biztosat is tudunk majd, és remélhetőleg egy ütős videóval is gazdagabbak leszünk.

ca-countdown.jpg