Noha a 2K Marin fejlesztésében készülő XCOM jóformán csak nevében hasonlít az eredeti sorozatra, azt nem lehet elvitatni a játéktól, hogy egy izgalmas, akciódús ufós sztorinak ígérkezik, amit tetőtől talpig áthat a hidegháborús hangulat. Éppen ezért szomorú hír, hogy a játék még tovább késik, s nem 2012. március 6-án fog megjelenni, hanem a kiadó 2013-as gazdasági évében, ami 2012. április elsejétől 2013. március 31-ig tart.

A 2K nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen okból volt szükséges még tovább halasztani az XCOM megjelenését, de két lehetséges forgatókönyv is van: adódhattak technikai problémák, amire korábban már volt példa, de az is elképzelhető, hogy pusztán marketing okokból volt szükség erre, hiszen március 6-án fog megjelenni a Mass Effect 3, s bármennyire is tűnik jónak a XCOM, a BioWare játéka ellen csak kevés esélye lenne.

Az ilyesfajta halasztás egyébként bevett szokás, gondoljunk csak arra, hogy 2009-ben több program megjelenését csak azért tették át tavaszra, hogy ne tarolja le őket a Modern Warfare 2. Bár ebben az esetben aggasztó, hogy a 2K 2012-es naptári évében nem kapott bejegyzést az XCOM...