Az új Gran Turismo szériák megjelenésekor a vezetési fizika és az autó kezelhetőségének fejlődése mindig az egyik legfontosabb kérdés. A GT7 kapcsán erről hivatalos forrásokból még nem sokat hallottunk. Bár részleteket nem említett, de Kazunori Yamauchi a Polyphony Digital tulajdonosa egyértelművé tette, hogy ezen a területen is történtek előrelépések.

Úgy gondolom a GT7-ben pontosabb lett az autók fizikája. Valósághűbb élményt nyújt, ami előrelépés a GT Sport-hoz képest”-magyarázta.

A Yamauchi azt is elárulta, hogy a világ legjobb Gran Turismo játékosai közül néhányan segítettek a Polyphony Digitalnak a GT7 fizikai motorjának finomításában.

„Új segítők csatlakoztak a projekthez, például Igor Fraga és MikailHizal. Olyan visszajelzéseket kaptunk tőlük, amelyek nagyon hasznosak voltak a finomhangolásban.”

Fraga és Hizal az FIA certifikált világbajnokság 2018 és 2019 világbajnokai, akik közül Fraga a valós FIA Formula 3 szériában is bizonyított már. Az ő jelenlétük és visszajelzésük mindenképpen jó ómen lehet azok számára, akik komoly fizikai előrelépést várnak az új szériától.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!