• Több mint 43 millió okostelefont adott el a Xiaomi az elmúlt negyedévben
  • Ezzel ők produkálták a legnagyobb növekedést a nagy mobilgyártók közül

Az IDC publikálta negyedéves jelentését az okostelefonok piacára vonatkozóan, melyből kiderül, hogy 2019 utolsó negyedéhez viszonyítva a Xiaomi produkálta a legnagyobb növekedést az októbertől decemberig tartó időszakban, összesen 43,3 millió készüléket leszállítva, ami 32 százalékos javulást jelent.

tovabbra-is-a-xiaomi-produkalja-a-legnagyobb-novekedest-az-okostelefonok-piacan.jpg

Az abszolút rangsorban a Xiaomi ezzel a harmadik helyen végzett, a leszállított mennyiségek tekintetében új negyedéves rekordot (90,1 millió) felállító és 22 százalékot javuló Apple, valamint a 73,9 millió telefonnal 6 százalékos növekedést produkáló Samsung mögött. Az Oppo 33,8 millióval feljött a harmadik helyre, a Huawei pedig már csak az ötödik, 32,3 millió eladott készülékkel is jelentős, 42 százalékos visszaeséssel.

Összesen egyébként több mint 385 millió okostelefon került a boltokba világszinten az elmúlt negyedévben, ami 4 százalékos növekedést jelent 2019 ünnepi szezonjához képest. Összességében azonban a 2020-as év valamivel (egészen konkrétan 5,9 százalékkal) gyengébben zárult a gyártók számára, mint a 2019-es esztendő.