• Los Angelesben is fokozatosan nyitnak újra a mozik
  • A Disney animációs filmje, a Raya és az utolsó sárkány vezeti a nézettségi listát
  • A Warner élőszereplős-animációs Tom és Jerry filmje áll a második helyen

Chicago, Portland és New York után Los Angelesben is fokozatosan újranyitnak mozik (bár még közel sem teljes a sor). Ennek köszönhető, hogy az előző heti 35%-os bevételcsökkenéshez képest most hétvégén csupán 5%-os visszaesést könyvelhettek el Amerikában. Hasonló rendelkezések léptek életbe, mint amikkel itthon is próbálkoztak tavaly: egy vetítésre legfeljebb száz néző ülhet be vagy a terem befogadóképességének 25%-át tölthetik meg. A korlátozások ellenére Los Angelesben adták el az összes észak-amerikai mozijegy 9%-át.

Raya és az utolsó sárkány

Ami a filmeket illeti, továbbra is a Disney animációs fantasy-je, a Raya és az utolsó sárkány vezeti a nézettségi versenyt. Hétvégi 8 millió dolláros jegyeladásával immár 71 millióra nőtt mozis összbevétele (a film a Disney Plus streamingplatformon is elérhető).

Széthúzás és idegenek veszélyeztetik az ősi ázsiai Kumandra birodalom egységét. Raya, a bátor harcos apró segítőivel felkeresi az utolsó élő sárkányt, Sisut, hogy segítségét kérje a nehéz időkben.

raya-and-the-last-dragon-review.jpeg

Tom és Jerry

A második helyen sem történt változás a korábbiakhoz képest. A Warner hibrid technikával készült élőszereplős-animációs filmje, a Tom és Jerry 3,8 milliót gyűjtött az elmúlt napokban, amivel már 33 millió dolláros jegybevételnél jár forgalmazása negyedik hétvégéjén.

A Warner Bros. animációs családi filmje azt mutatja be, hogy a két főhős hogyan találkozott egymással és hogyan lettek riválisok.

mv5bmmy1njq2zwetnwrkzi00mmm4lwi0ntytzwe3mjhjzmnkywyzxkeyxkfqcgdeqxvymti0nte1njg4v1.jpg

Chaos Walking

Doug Liman (Bourne-rejtély) vegyes fogadtatásban részesült disztópikus sci-fije, a Lionsgate gondozásában készült Chaos Walking áll adobogó harmadik helyén. A Tom Holland és Daisy Ridley főszereplésével készült opuszra 1,9 millió értékben váltottak jegyet a hétvégén.

Egy járvány sújtotta, gyarmatosított bolygón járunk, ahol kihalt a női nem, viszont azóta az emberek hallják egymás gondolatait. Ebben a közegben hirtelen feltűnik két utazó, köztük egy nő, akiknek azonban nem tudnak olvasni gondolataikban a helyiek.

chaos-walking-film-dlimann.png

Forrás: MTI