• A filmben gazdagok elrabolnak átlagembereket, majd vadászatot indítanak köztük
  • Trump (az internet és a videojátékok mellett) a filmet hibáztatja az utcai agresszióért
  • A Universal az emberek érzékenységére való tekintettel elhalasztotta a szatirikus disztópia bemutatóját

Nemrég olvashattátok nálunk is a szörnyű amerikai tömegmészárlások kapcsán, hogy Donald Trump a populáris kultúrát, elsőrendűen a videojátékokat és az internetet hibáztatja a társadalom agresszív viselkedése miatt. Ennek tükrében elég érdekes fénytörésbe kerül Quentin Tarantino éppen most debütáló Volt egyszer egy… Hollywood című opusza, egy másik film azonban egyenesen pórul járt az elnöki nyomás hatására.

trump-megmondja.jpg

A Universal egy hónappal elhalasztotta Vadászat (The Hunt) című társadalomkritikus szatírájának szeptember 27-re tervezett bemutatóját (feltehetőleg a magyar premier is csúszik majd). Indokolásuk szerint az emberek ilyen időszakokban érzékenyebbek, így nem ez a megfelelő pillanat egy ilyen film debütálására.

the-hunt-620x334.png

A film története szerint gazdag személyek találomra elrabolnak tizenkét déli államokból származó (tehát feltételezhetően republikánus) átlagembert, majd vadászatot indítanak köztük. Ez felfogható a jövő vélelmezett reality show-it kritizáló disztópiaként is, az amerikai elnök mindenesetre politikai ellenfeleinek kezét látja a dologban. Twitter bejegyzéseiben úgy ítélte, hogy a filmmel káoszt akarnak kelteni az emberek között.