A cég hivatalosan, ünnepi hangvétellel jelentette be, hogy a Warcraft-univerzum cellulóz alapú produkcióját az Evil Dead- és Pókember-mozikról elhíresült Sam Raimi rendezi. A vállalat sikertermékének adaptációjával kapcsolatban csak ennyit mondott:

"A Warcraft története fantasztikus, mely főleg akción alapul. Alig várom, hogy egy ilyen lelkes gárdával dolgozhassak együtt, főleg egy ilyen gigantikus projekten."

Raimi nagy rajongója a Blizzard sikerszériájának, ami kifejezetten előnyös, tekintve, hogy igazán a fanatikus tudja átérezni kedvenc játékának hangulatát, értelmét, és vászonra vinni azt. Chris Metzen, a Blizzard egyik fejese Charles Rovennel egyetemben fogja végezni a produceri teendőket. Utóbbi a Christopher Nolan által csiszolt Batman-filmekben segédkezett, míg az előbbi végig egyengette a Warcraft összes eddig megjelent része által bejárt utat, sőt még egy vérbeli regényt is írt, Of Blood and Honor címmel, tehát tudja, mi fán terem a háború művészete.

Én személy szerint két dolog miatt imádkozom: hogy ne 90 perc alatt zavarjanak le egy ilyen epikus történetet, illetve hogy az akció mellett a dikció is érvényesüljön, ami nem lehet olyan nehéz, hiszen a Frozen Throne és a WoW közötti hidegháborúra hajazó korszak bővelkedik politikában és morális döntésekben.

A színészi gárda még nem állt össze, ugyanez elmondható a megjelenés dátumáról is — ezzel a Blizzard rácáfolt a 2010-es pletykára, hála istennek, legalább lesz idejük bőven.