Korábban már hírt adtam róla, hogy kikerült egy hibás demó is az EA-től, de azt gyorsan visszavonták, illetve hivatalosan is megerősítették, hogy a tudtukon kívül történt mindez. Viszont egy napra rá máris megjött a hibátlan kiadás, amit rögtön el is hoztam nektek.

UEFA Euro 2008 demonstrációTúl sok meglepetéssel nem szolgál a demonstráció, egy hat perces félidőt játszhatunk le francia vagy német színekben. Viszont tartalmazza azt az oktatóvideót, amit a teljes verzióban is láttam már, és a játék egyik legnagyobb újítását hivatott bemutatni, méghozzá az átszervezett pontrúgás rendszert. Ezen újítás csak játékvezérlővel használható, de azzal remekül működik, némi gyakorlás után hamar elsajátítható és nem jelent túlzott kihívást a szabadrúgások értékesítése sem. Szerepel a demóban egy másik újdonság, méghozzá az animációknál felbukkanó szövetségi kapitány is, aki mérgelődik, magyaráz, avagy ujjong - attól függően, hogy elszenvedői vagyunk-e a gólnak, vagy pedig szerzői.

Sajnos a grafikán, felbontáson nem lehet alapból állítani, úgyhogy a demóból készített képek csupán jelzésértékűek, ennél azért szebb lett a végtermék. De ahogy az mindig lenni szokott, hamarosan úgy is megjelenik valamilyen demóbuheráló program, amivel testre szabhatjuk a 620 MB-ra hízott próbaverziót.

Kíváncsian várom, kinek mi a véleménye a játékról; nekem már megvan, amit elolvashattok a magazin következő számában.