• A Dark Souls ingyenes kulcsot nagyon sokan nem kapták meg
  • Elvileg csak 10 000 kulcs volt
  • Jól értesültek szerint az Egyesült Államokban élők kapták a kódok többségét
  • Holott a Golden Joystick az EU és az Egyesült Királyságra korlátozta az ajánlatot
  • Aki lecsúszott a kódról, PC Gamer előfizetést és 10% kedvezményt kapott

A múlt héten mi is nagy lelkesen harangoztuk be, hogy a Golden Joystick limitált ideig ingyenesen osztogatja a Dark Soulst. Az ajánlatra természetesen tömegek ugrottak, és igen hamar le is járt az a limitált idő – állítólag mindössze 10 000 kulcsa volt erre a célra a Golden Joysticknak, ami érthető okból igen gyorsan elfogy egy ilyen népszerű játéknál.

A csavar most jön. Ugye a szerverek nehezen birkóztak meg ezzel a rohammal, de oda se neki, a giveaway-re történt regisztrálás után meg is kaptuk az üzenetet, hogy hét napon belül jön a kód. Nos, nem jött a kód. Nagyon sokakhoz nem jött meg a kód még hét nap után sem, viszont egyszer csak befutott egy másfajta e-mail (hozzám speciel tegnap este tízkor érkezett meg, bőven túl az egy héten).

Az üzenetben az állt, hogy sajnos a Dark Souls Prepare to Die Edition kulcs elfogyott, de kiérdemeltünk egy három hónapos előfizetést a PC Gamer magazin digitális változatára, mindemellett 10% kedvezményt is kapunk a Golden Joystick áruházában.

Még talán ezzel sem lenne gond, hiszen a limitált idő közölve volt – az már más kérdés, hogy a rendszer miért kecsegtetett mindenkit azzal, hogy még kapunk kódot, ha már egyszer elfogyott, mint ahogy az is érdekes kérdés, hogy miért a hétnapos határidőn túl futottak be a kiengesztelő e-mailek? Főleg eme utolsó húzás kicsit visszás, hiszen a Golden Joysticknál biztos nem egy héttel később derült ki, hogy „hupsz, nem kaphat az összes regisztráló játékot.”

Sok embernél mégis az vágta ki a biztosítékot, amikor a NeoGAF fórumán kipattant, hogy bár ez az egész csak az Európai Unió és az Egyesült Királyság területére vonatkozott, az ingyenes kulcsok mégis nagyrészt az Egyesült Államok területén élők kapták meg, miután VPN-nel megkerülték a területi korlátozást.

Persze mint sok mást, megerősíteni ezt sem lehet; a Golden Joystick hivatalosan nem nyilatkozott az ügyben, és a NeoGAF fórumára kikerült információ sem igazolható. De még ha többségében európaiak kapták meg a játékot, akkor is feltehető a kérdés: biztos, hogy jó kiengesztelés egy három hónapos magazin előfizetés, és jó kommunikáció, ha a potenciális ügyfelet a megadott határidőn túl értesítjük?

Köszönet minden kedves olvasónknak, aki jelezte felénk a hírt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!