Ha a monitorunk előtt szeretnénk átélni valós katonai helyzeteket, akkor az Arma-sorozattal közelebb már nem is kerülhetnénk a valósághoz. Itt minden hiba legtöbb esetben a karakterünk halálával jár; nem lehet csak úgy berohanni, gondolkodni kell, meg kell választani a taktikát és követni a szabályokat. Persze emiatt nem olyan csábító a kocajátékosok számára, mint valamelyik mainstream cím, ugyanakkor pont ebben rejlik vonzereje azok számára, akik valami komolyabbra vágynak a modern hadviselés terén.

Az Arma 3 pont azt kínálja, mint az elődei, csak többet, nagyobbat és jobbat mindenből, hogy még véletlenül se unatkozzunk, ráadásul komoly tesztelés is megelőzi a megjelenést, hogy minden rendben legyen a premier napjára. Az Arma 3 éppen a fejlesztés bétafázisába érkezett, amibe bárki bekerülhet, ha megveszi a klienst vagy a Digital Deluxe Editiont -- természetesen aki így tesz, az a teljes játék megjelenésekor már ingyen kapja meg a programot.

Az alábbi, frissen megjelent videó egy kedvcsináló azok számára, akik még nem döntötték el, hogy kell-e nekik a játék. Ebben látni néhány újdonságot, például új missziókat, felszereléseket és kiképzést is, amelyek már mind elérhetők a bétában.

Arma 3 -- Megjelenés: 2013 -- Gépigény: Nem ismert