• Stratégiai megállapodást kötött a HUNESZ és a Szerencsejáték Zrt.
  • Elindult a TippmixPro e-sport aloldala is

A Tippmix kínálatában több mint fél éve megtalálható már az e-sport, amely a Szerencsejáték Zrt. elmondása szerint egyértelműen a várakozások felett teljesít, hiszen már a hatodik legnépszerűbb sportágnak tekinthető az öt látványsport mögött a hazai sportfogadók körében. Nem véletlen tehát, hogy szeretnének még nagyobb hangsúlyt fektetni rá, egyszersmind fejlesztve is az ágazatot, így bejelentették, hogy a Szerencsejáték Zrt. stratégiai megállapodást kötött a Magyar E-sport Szövetséggel (HUNESZ).

Az új kooperáció célja, hogy a társaság az e-sport területén is támogassa a sikeres, professzionális alapokon működő hazai élsportot, valamint hozzájáruljon a HUNESZ által meghatározott sportágfejlesztési és társadalmi szemléletformálási célok megvalósításához.

hunesz-x-szerencsejatek-zrt.jpg

A közös online sajtótájékoztatón kiderült, hogy az e-sportfogadáson belül jelenleg a sportszimulációs játékok (mint például a FIFA vagy az NBA 2K) a legnépszerűbbek, melyekhez a bevételek közel 90 százaléka köthető, míg a hagyományos e-sportjátékok közül a CS:GO, a League of Legends és a Dota 2 számítanak a legnépszerűbbnek.

Annak érdekében, hogy az e-sport még nagyobb figyelmet kapjon, a sportfogadókhoz pedig még több információ jusson el, a TippmixPro felülete egy vadonatúj e-sport aloldallal bővült, ahol nemcsak a fogadási események követhetőek (akár élőben is), de rengeteg exkluzív háttéranyag, információ és segédlet is megtalálható.

„Az elmúlt évet a járványügyi helyzet ellenére is sikeres időszakként tudhattuk magunk mögött hazai és nemzetközi színtéren egyaránt. A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) versenyeit az online térben biztonságos körülmények között rekord nézettség mellett zártuk. Részt vettünk az Európai E-sport Szövetség megalapításában és év végén teljes jogú tagként csatlakoztunk a Nemzetközi E-sport Szövetséghez. Az idei terveinkben az országos versenyeink és a magyar e-sport válogatott felállítása mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk az oktatásra. Célunk, hogy a Szerencsejáték Zrt. partnerségével megerősödve újabb szintre emeljük a felelős és tudatos videójáték kultúrát Magyarországon különösen ügyelve a versenyek tisztaságára és az edukációra mind a játékosok, csapatok; mind a sport és szélesebb társadalmi közeg szintjén” – nyilatkozta Biró Balázs György, a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

„A partnerséggel a Szerencsejáték Zrt. egy újabb szintre lép a sport területén, mostantól a hagyományos sportágak támogatásán túl a dinamikusan fejlődő fiatal szektor professzionális fejlesztését is elősegíti Magyarországon. A Magyar E-sport Szövetséggel megvalósuló stratégiai együttműködéssel hozzájárulunk a hazai e-sport regionális, közép-európai szintű szerepvállalásához, egyben elősegítjük a széleskörű tájékoztatást és a felelős játék tudatosságának erősítését” – hangsúlyozta Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

„A közel félévig tartó fejlesztést követően megvalósuló tartalmi weboldallal egy új exkluzív igazodási híroldalt hoztunk létre. A tippmixpro.hu új e-sport aloldala a játékosok és a téma iránt érdeklődők számára egyaránt releváns, hiteles információkat nyújt, legyen szó egy adott játékról vagy iparági hírekről” – mondta el Horváth Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője.