• Bemutatkozott az AOC új, gamereknek szánt, G2 sorozata
  • Ebbe négy FHD felbontású, IPS panellel szerelt monitort tartozik
  • Akár 144 Hz-es képfrissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel

Az AOC legújabb, G2 gaming monitor sorozatát már az idei Gamescom alkalmából is volt szerencsénk szemügyre venni, most pedig részletesebben is bemutatkozott a széria, mely összesen négy monitorral debütál majd. A perifériákban közös, hogy FHD felbontással (1920x1080 pixel) és IPS panellel érkeznek majd, azonban míg a 27G2U és a 27G2U5 27 hüvelykes lesz, addig a 24G2U és a 24G2U5 23,8 hüvelykes.

Az összes modell AMD FreeSync funkcióval és 1 ms MPRT (moving picture response time) válaszidővel rendelkezik, így mozgási elmosódás nélküli zökkenőmentes játékélményt biztosítanak. A színhű IPS panelekre épülő G2 sorozat modelljeinek képi világa hihetetlenül élénk és a képernyő 178°/178° széles betekintési szögből is látható. Az összes modell letisztult és modern dizájnnal és lenyűgöző piros hangsúlyokkal rendelkezik a káván és a monitor hátoldalán, valamint a még ergonomikusabb játékélményt egy 130 mm-es magasságban állítható lábazat biztosítja.

Zökkenőmentes játék és élénk színek

A 27 hüvelykes 27G2U modell és a 23,8 hüvelykes 24G2U modell 120% és 126% sRGB színspektrum lefedettséggel rendelkezik, ezáltal természetes színhűségre és lélegzetelállító képek megjelenítésére képesek. A nagyon gyors 144 Hz frissítési rátának és a lenyűgöző 1 ms MPRT értéknek köszönhetően ezek a monitorok zökkenőmentes játékot biztosítanak és gondoskodnak a játékos minden igényéről, gyors tempójú lövöldözős, MOBA és egyéb játékok esetén is.

A lassabb tempójú játékok, például stratégiai-, és kalandjátékok kedvelői, akiknek nincs szüksége nagyon magas frissítésre, választhatják a 75 Hz sebességű 27G2U5 és 24G2U5 modelleket is. Mindkettő jelentős előrelépést jelent a hagyományos 60 Hz sebességű monitorokhoz képest és még zökkenőmentesebben jeleníti meg a játékokat. Ezek a monitorok olyan IPS panelekkel rendelkeznek, amelyek 178°(H)/178°(V) széles betekintési szöget, élénk színeket, valamint 1 ms MPRT igen gyors válaszidőt nyújtanak, a FreeSync támogatás pedig szakadozástól és akadozástól mentes játékélményt biztosít. Az összes modell 250 cd/m² fényerejű és ezért számos eltérő megvilágítási környezetben is használható.

aoc-g2-x-01.jpg

Játékosok számára fontos funkciók

A G2 sorozat továbbá számos más játékkal kapcsolatos funkcióval is rendelkezik. Az alacsony input lag biztosítja, hogy a felhasználó észlelhető késés nélkül látható visszajelzést kapjon a végrehajtott műveletről. Az AOC Game Color beállításával a játékosok növelhetik, vagy csökkenthetik a színtelítettséget, ezáltal jobban láthatják ellenfeleiket, így előnybe kerülhetnek velük szemben. A Dial Point funkció használatával a játékosok elhelyezhetnek egy célkeresztet a képernyő közepén, amely biztosítja számunkra a precíz és pontos célzást. A FlickerFree technológia és a Low Blue Light mód segítséget nyújt a hosszabb játékok általi megterhelés csökkentésében. Végül a csomag tartalmaz egy új, modern és személyre szabott gaming szoftvert is, amellyel beállíthatók a fenti (és még további) funkciók.

Csatlakoztathatóság

Mind a négy modell két HDMI interfésszel és egy DisplayPort csatlakozóval számos forrás jelének fogadására alkalmas, továbbá régebbi típusú számítógépek számára VGA bemenettel is rendelkezik. A felhasználók headsetjüket is csatlakoztathatják a fejhallgató kimenethez, vagy akár a beépített 2W-os hangszórókat is használhatják. Egy beépített USB elosztóval a játékosok olyan perifériákat is csatlakoztathatnak, mint például, billentyűzet és/vagy egér, ezáltal rendezettebbé tehetik az asztalukat.

A 27G2U és a 24G2U idén szeptemberben, míg a 27G2U5 és a 24G2U5 októberben kerül majd a boltok polcaira.

aoc-g2-x-02.jpg