Jó hír a DotA 2 játékosok számára, hogy december 12-én, azaz a mai napon új update települ kedvencükre. Ez önmagában persze nem lenne túl érdekes hír, hiszen szinte minden nap érkezik valamilyen javítás a játékhoz, most viszont kicsit többről van szó, hiszen kapunk egy új hőst is, a Legion Commandert, valamint bevezetik végre a várva várt ranked matchmaking rendszert is.

A legfontosabb természetesen az új hős érkezése, ami első ránézésre nem igazán hozta lázba szerkesztőségünk DotA 2 veteránjait (bár az ultija, a párbaj, elég jópofának tűnik). Nem úgy, mint a ranked matchmaking rendszer, aminek keretében végre a tapasztaltabb játékosok összemérhetik erejüket egymással. Ehhez először is el kell érni a minimum 13-as szintkorlátot (ez körülbelül 150 lejátszott meccset jelent), ami után részt veszünk majd 10 úgynevezett kalibrációs mérkőzésen, ahol felmérik a tudásunkat és szintünket. Ezután a játék egy értéket rendel játékosprofilunk mellé, ami remélhetőleg majd tükrözi képességeinket és tudásunkat, hogy így később olyan mérkőzésekben vegyünk részt, ahol nagyjából velünk egy szinten mozognak a többiek. Ennek további részleteiről itt olvashattok.

Ezen kívül az újoncoknak is kijut majd a jóból, hiszen rengeteg extrával várja őket a friss tapasz. Az alacsony szintű játékosok például extra ajándéktárgyakat kapnak, illetve több útmutatóval várják őket a különféle játékmódokban is. Természetesen lesznek mindenki számára elérhető új tárgyak, ládák és kulcsok is, valamint érkezik egy új announcer csomag, Lina harcias hangjával megtűzdelve. A patch részletesebb információt a DOTA 2 hivatalos oldalán találjátok.