Új infók a Mass Effect filmről

A Eurogamer új információkat gyűjtött a közelgő Mass Effect filmről, hála egy hivatalos kérdezz-feleleknek.

Az első és legfontosabb tény, hogy a filmben Shepard parancsnok férfi lesz, igaz, a szerepére egyelőre nem találtak színészt. A sztoriról még szinte semmit sem tudni, csak annyit, hogy ha sikeres lesz az első film, számíthatunk folytatásokra -- szóval esélyes, hogy a játékokhoz hasonlóan egy nagyobb konfliktus kisebb szakaszáról szól majd a forgatókönyv. Ha már történet, érdemes megemlíteni, hogy a BioWare részt vesz annak kidolgozásában, bár a filmet jegyző Legendary Pictures szabad kezet kapott a világ és a karakterek megváltoztatására (az ilyen szerződésekből szoktak kisülni a legrosszabb átiratok... csak mondom). Greg Zeschuk és Ray Muzyka, azaz a BioWare két fejese mint executive producer vesz részt a munkában, szóval nagyjából csak ki lesz írva a nevük a vászonra, sok valódi feladatuk nincs.

Szomorú hír továbbá, hogy a vicces Jokert a játékban alakító Seth Green már 100%, hogy nem kapja meg a karakter filmszerepét, pedig nagyon pedálozott érte. Vajon kit tesznek a helyére? Biztos valami trendi arcot, mondjuk Jason Statham kiválóan mutatna a kerekesszékben (na jó, ez gonosz volt).

Akárhogy is, se forgatási dátum, se megjelenés nincs. Mivel viszont még a színészek sincsenek meg, valószínű, hogy több évig nyúlik a projekt.