Az idén nyáron megjelent Spec Ops: The Line az év eddigi legnagyobb meglepetése volt. A modern háborús Gears of War-klóntól nem sokat vártak a kritikusok, holott egy roppantmód kidolgozott akciójátékot kaptunk, kiemelkedő történettel, remek pályatervezéssel és ismerős, de még mindig nagyon élvezetes játékmenettel. Felmerült hát a kérdés, hogy lesz-e folytatás -- úgy tűnik azonban, hogy nem.

A fejlesztésért felelős Yager vezető dizájnere, Jorg Friedrich a GDC-n tartott előadásán elárulta, hogy bár számokat nem mondhat, a The Line eladásai "nem néznek ki túl jól". Ennek ellenére a csapat most egy nagyszabású, új projektbe kezdett bele, melyről ugyan semmit sem árultak el, de a fenti tényező miatt igen esélyes, hogy nem új Spec Ops, hanem valami más készül. Már csak azért is valószínűtlen a folytatás, mert Jorg nem említette a 2K Games közreműködését.

Jorg szerint egyébként a The Line kritikai sikerének titka a morális kérdések boncolgatása, na meg a tény, hogy a játék nem ítélkezik -- állítja, hatalmas hibának tartja, hogy a különféle döntéseket achievementekkel támogatták meg.