A Metro 2033-at könyvben és videojátékban egyaránt szeretem. A Metro 2034-et annyira untam, hogy nem sikerült végigolvasnom, ám a Metro: Last Light, ami a Metro 2035 honlapja szerint a 2034-gyel párhuzamban játszódik, az egyik kedvenc FPS-em lett. Így nem csoda, hogy a harmadik könyvet kevésbé vártam, mint amennyire a franchise harmadik játékát várom.

És úgy tűnik, nem kell már sokat várni rá, hiszen az említett weboldal szerint 2017-ben megérkezik az új felvonás, ami a leírás alapján az új könyv, a Metro 2035 után veszi fel a fonalat. Hogy miről szól a könyv? Nos, a leírás szerint ebben Artyom harca a végéhez közelít, amikor az emberiség megpróbálja visszavenni egykori életterüket: a felszínt. A könyvek karakterei találkoznak a játékok szereplőivel, sorsok fonódnak össze, és minden, amit eddig a Metro világáról tudtunk, a feje tetejére áll.

Hogy 2017-ben új Metro-játék jelenik meg, az azért nem annyira meglepő, hiszen már 2014-ben elárulták, hogy két játékon dolgoznak, s ezek közül az egyik az új Metro. Júliusban és októberben is hallhattunk eme két projektről, sőt, azóta azt is tudjuk, hogy Artyom kalandjai mellett egy Artika.1 című VR-lövöldén dolgoznak.

Mit szóltok hozzá? Várjátok a következő Metro-játékot?