A japán PC Watch belsős forrásokra hivatkozva azt állította a napokban, hogy a Sony új utakat keres a következő PlayStation processzorához, lévén a Cell architektúra bár elég erős maradhatott volna a feladatra, a benne rejlő lehetőségek kiaknázása egyszerűen túl nehéz a játékprogramozóknak. Így hát marad a többmagos CPU-k új generációjának kifejlesztése, ezáltal lemondva a sokáig messiásként törtető Cell alapjairól.

Az első pletykák alapján a Sony az Intelhez fordult volna annak Larrabee kódnevű chipje miatt, ám a dolgot elvetették, mondván, hogy még várnak a technológia kiforrására. Aztán a Synergistic processzorok felé fordult a figyelem, majd állítólag ezt is dobták, és jelenleg egy saját többmagos architektúra megalkotása lett a cél.

A PC Watch tovább spekulál, melynek eredménye, hogy az új gépek kutatásaira minimum 24 hónapra van szükség, de 2011 és 2012 gazdasági szempontból még korai az új generációhoz, így a friss gépekig 2013-ig várnunk kell. Akárhogy is, 2010 van, és már várható, hogy elkezdenek szivárogni az első információk az új konzolok felől, melyek korszakát minden bizonnyal a Nintendo fogja megnyitni az új, HD-t is használó konzoljával.