• Az Uncharted 4: A Thief’s Endben nagy szerepet kap Drake bátyja, Sam
  • Sam hasonló társ lesz, mint Ellie a The Last of Usban
  • Lesz multiplayer, de részleteket egyelőre nem árultak el
  • Nagyobb szabadságot kapunk
  • Újratervezték az MI-t
  • Az ellenfelek nagyobb szerepet kapnak

Mint oly sok esetben a múltban, most is a Game Informer című magazin szolgáltatta az első igazi, szaftos részleteket egy nagyobb franchise újabb etapjáról, ez esetben az Uncharted 4: A Thief’s Endről. Vigyázat, enyhe spoilerek vannak!

A történet három évvel az Uncharted 3: Drake’s Deception után veszi fel a fonalat, amikor felbukkan Nathan Drake rég halottnak hitt bátyja, Sam, és alaposan felrúgja hősünk és felesége, Elena családi idilljét. Az öccsénél öt évvel idősebb Sam egy bizonyos (valóban is élt) kalóz, Henry Avery ereklyéjét keresi, ugyanis ennek megtalálásától függ az élete. A testvérek hasonló képességekkel bírnak, ám a bratyó nemtörődöm jellem, ráadásul féltékeny öccsére, amiért az többet ért el nála, míg Nathant az előző kalandjaiban nagyban motiválta Sam eltűnése. Szóval lesz köztük némi feszültség, viszont Sam sokat fogja ugratni Elenát és Sullyt.

A duó egy misztikus, kalózok által alapított madagaszkári kolóniára, Libertaliára megy, de a csendes-óceáni térség városi és havas területeit is meglátogatják majd. A Drake-srácok kalandjuk során összefutnak két rivális műkincsvadásszal, Rafe-fel és Nadine-nel. Rafe morálja és életfelfogása nagyon különbözik Nathanétől, míg Nadine-nak van egy privát hadsereget biztosító cége Észak-Afrikában. Az ellenlábasok nagy szerepet kapnak a történetben.

Akárcsak a szabadság, a Naughty Dog legalábbis igyekszik több lehetőséget elénk tárni a különböző problémák megoldásához. Vezethet út titkos barlanghoz, vagy egy másik úton megkerülhetjük ellenfeleinket. Sok-sok mellékszálra számíthatunk, ezeket azonban nekünk kell majd megtalálnunk. Viszont bármit választunk, nem lesz arany középút, valamilyen következménnyel mindenképpen szembesülünk.

A humor fontos szerepet tölt be a szériában, ez nem lesz másképpen az Uncharted 4: A Thief’s Endben sem. Kapunk multiplayert, erről azonban a Naughty Dog nem nyilatkozott bővebben. Ellenben beszélt az MI-ről, amit a fejlesztők alaposan átterveztek. Elmondásuk szerint például Sam olyan lesz, mint Ellie a The Last of Usban, csak annyi különbséggel, hogy ő erősebb, így több mindenre képes. A csapat amúgy is azt akarta kideríteni, milyen lehet egy kaland Drake-kel, ha egy ugyanolyan képességű ember a társa.

Megtudtuk, hogy ha megpróbálunk lelökni valakit a szikláról, az elkaphatja Drake lábát. Kapunk új eszközöket a kötélen és csákányon kívül, plusz a felfedezhető ereklyék újabbakhoz adhatnak nyomokat. Az viszont nem derült ki, hogy ez lesz-e az utolsó Uncharted. Tipp: nem.