• Épp zajlik az első PlayStation Experience
  • Az eseményen az Uncharted 4: A Thief's End volt az első bemutatott játék
  • Ami egy tipikus Uncharted-epizód egyébként
  • Csak épp úgy néz ki, hogy beszabehu
  • Még úgy is, hogy a bemutató elég viccesre sikeredett

A PlayStation Experience első napján a Naughty Dog végre megmutatta a világnak, milyen futás közben az Uncharted 4: A Thief's End. A programot élőben demózták, a korai fejlesztői változat pedig egész jól futott, kiválóan prezentálva a PS4 képességeit. Nincs mese, a Naughty Dog megint megcsinálta, ez lesz talán a konzol legszebb játéka, a karaktermodellek részletessége, a pályák mérete, illetve a sűrű, eztán komoly stratégiai előnnyé kovácsolható növényzet, mind-mind valódi next-gen érzéssel tölti el az embert.

Mindezt úgy, hogy a játékmenet a régi, azaz Drake ezúttal is elveszett városokat kutat fel, ellenségei pedig fegyveres zsoldosok, akik mindenhová előbb odaérnek, mint ő. A harc is a megszokott módon zajlik: bunyózhatunk, lövöldözhetünk, vagy lopakodhatunk -- igaz, a demó tanúsága szerint utóbbi opció kicsit tágabb teret kap majd az Uncharted 4-ben, mint a korábbi epizódokban. Újdonság a már említett magas növényzeten túl a dinamikusan lengethető kötelek bevetésének lehetősége, azaz egyik szikláról a másikra szökkenhetünk, valahogy úgy, ahogy Ajay teszi a Far Cry 4-ben.

A bemutató meglepően hosszú, és van egy vicces jelenete is (bár lehet, hogy ezt ki fogják vágni belőle): a demóval játszó fejlesztő egyszer meghal, Drake pedig szó szerint átesik a félkész pályán. Ciki? Talán, bár legalább bizonyítja, hogy tényleg egy épp futás közben lévő buildet láttunk, és nem csak egy renderelt videót. Mondjuk az ellenfelek intelligens beszélgetései arra engednek következtetni, hogy azért a Naughty Dog kicsit felturbózta a bemutatót pár szkripttel.

Megjelenés egyébként nincs, mint ahogy más infók sem, de ha bennünket kérdeztek, mi jövő év végére tippelünk.